کاردرمانی آسیب نخاعی

ساخت وبلاگ

 

 آسیب نخاعی

آسیب نخاعی ممکن است در اثر بیماری و یا ضربه ایجاد شود. در اکثر موارد آسیب نخاع به علت فشار وارد شده از مهره ها بوده و در اثر این آسیب، نخاع ورم کرده یا دچار خونمردگی می شود. ممکن است آسیب باعث پاره شدن فیبرهای عصبی نخاع شود. عفونت و یا بیماریهای دیگر نیز ممکن است باعث آسیب به نخاع شوند.

مطالعات مختلفی در حال انجام است تا امکان ترمیم نخاع را فراهم سازد. در حال حاضر نخاع پس از قطع شدن دیگر قابل ترمیم نخواهد بود، ولی به تازگی روشهایی برای پیوند نخاع در دست بررسی است و برخی از نتایج اولیه آن امیدوار کننده می باشد. بسته به علت و شدت میتوان تا حدودی به بهبودی شامل تغییر در حس و یا توانایی حرکت اندامها و یا هر دو امیدوار بود.

بعد از ایجاد آسیب نخاعی تمامی اعصابی که بالای محل آسیب قرار دارند به کار خود به همان شکل قبل از آسیب ادامه می دهند، اما در زیر سطح آسیب نخاعی اعصاب نمی توانند پیامها را بین مغز و قسمتهای بدن رد و بدل نمایند، علت این مساله قطع شدن ارتباط بین دو قسمت نخاع است.

بیمارانی که دچار آسیب نخاعی میشوند، به دو دسته تتراپلژی و پاراپلژی تقسیم بندی می شوند.

از دست دادن حس و حرکت تنه و یا اندام تحتانی پاراپلژی نام دارد. این نوع آسیب در اثر آسیب به نخاع در ناحیه سینه، کمر یا خاجی ایجاد می شود. هر چه محل آسیب بالاتر باشد، مقدار بیشتری از حس و عضلات نسبت به کسی که دچار آسیب ناحیه خاجی شده، از دست می رود.

آسیب در ناحیه گردن و از دست دادن کنترل حس و حرکت اندام فوقانی، تنه و اندام تحتانی تتراپلژی نام دارد. 

علاوه بر مشکلات ایجاد شده در زمینه حس و حرکت اندامها، آسیب نخاع باعث بروز تغییراتی در وضعیت تنفسی، وضع روده، مثانه و عملکرد جنسی می شود.

بهبودی آسیب نخاعی

تحقیقات بسیاری در حال انجام است و در برخی حیوانات و حتی در انسانها با موفقیتهایی همراه بوده که امید به بهبود قطع نخاع را در آینده ایجاد کرده است. آسیبهایی که همراه با قطع نخاع نباشند، همراه با درجات متفاوتی از بهبودی هستند.

بعد از آسیب نخاعی مقداری از قدرت حرکتی و حسی بیمار برگشت می کند. این مقدار تحت تاثیر عوامل زیادی بوده و در بیماران مختلف با یکدیگر متفاوت است، ولی تا حدودی قابل پیش بینی است و بیشتر در طی شش ماه اول پس از آسیب ، دیده می شود، گاهی حتی سالها بعد نیز بهبودی دیده می شود.

 کاردرمانی آسیب نخاعی

- ارزیابی توانائی های بیمار و سطح عملکرد او در انجام فعالیتهایش

- تعیین روشهائی برای حضور فرد در فعالیتهایی که قبل از آسیب نخاعی در آنها شرکت میکرده است.

- تعیین هرگونه تغییراتی که به دلیل ضایعه نخاعی می تواند برروی فرد نقش داشته باشد. 

- تعیین تمرینات و برنامه هايي که موجب تقویت عضلاتی می شوند و برای انجام فعالیتهای روزانه ای مانند لباس پوشیدن، خوردن و مراقبت در منزل موردنیاز هستند.

- تعیین نوع وسائل کمکی که می تواند به فرد کمک کند تا استقلال او در فعالیت های روزانه بیشتر شود.

 

منابع

othm.blogfa.com

http://physiotherapy-tehran.blogfa.com

 

فیزیوتراپی (Physiotherapy) ...
ما را در سایت فیزیوتراپی (Physiotherapy) دنبال می کنید

برچسب : کاردرمانی در آسیب نخاعی, نویسنده : wephysiotherapy-tehranpo بازدید : 207 تاريخ : شنبه 13 شهريور 1395 ساعت: 17:45